Izložba “Dodir vatre“ otvorena je u petak veče,20.maja 2018.godine u 19h u galeriji Josip Bepo Benkovic u Herceg Novom .Autori priče o staklu iz muzejskih zbirki Crne Gore su arheolog Miloš Živanović i arheolog-kustos u JU Muzeji i galerije Podgorice Dragan Radović, koji je i otvorio izložbu. 
Otvarajući izložbu Dragan Radovic je istakao da je nastala kao rezultat dugogodišnjih istraživanja na lokalitetima i muzejima u Crnoj Gori,a u okviru aktivnosti podgoričkog Muzeja.Prema riječima Dragana, priča o staklu u Crnoj Gori, je priča o arheologiji u Crnoj Gori.“ Vjerovatno vam je poznato da je negdje u drugoj polovini XIX vijeka na pazaru, na pijaci u Skadru kupljena jedna staklena zdjela kojoj je tada dato ime, a i sada je poznata kao Podgorica cup ili Podgorička čaša. Od te prelijepe srednjovjekovne, ustvari ranohrišćanske staklene posude, krenula je priča o arheologiji u Crnoj Gori. Tada se u Evropi čulo za Diokliju ili Diokleju, čak se mislilo i dugo se tražio dokaz da je to rodno mjesto Dioklecijana“,kazao je Radovic.
Na 20 štampanih panoa kroz kvalitetnu fotografiju i jasan tekst, nakon višegodišnjeg studijskog rada, autori dočaravaju neiscrpno bogatstvo artefakata antičkog i srednjovjekovnog perioda koji se nalaze u postavkama crnogorskih muzeja, ali i one koji se, skriveni od pogleda javnosti, nalaze u depoima i privatnim kolekcijama.
Sead Djokaj,direktor JU Muzeji i galerije Podgorice,istakao je da je ovo jedna od uspješnijih izložbi za koju i kod nas i regionu vlada ogromno interesovanje.On je najavio mogućnost da se u Podgorici organizuje velika izložba na kojoj bi se publici omogućilo da uživo vidi eksponate.Smatra da je neophodno obezbijediti i posebna pakovanja i kao i omogućiti bezbijednije uslove transporta da bi se sačuvali, jer postoji velika mogućnost oštećenja upravo zbog njihove krhkosti. Zbog toga su i odabrali baš ovaj vid prezentacije putem panoa.
Osim pomenutih panoa sa fotografijama i tekstom,izložena su i tri eksponata iz arheološke zbirke Gradskog muzeja Mirko Komnenović. Riječ je o antičkom balsamarijumu iz Risna iz rimskog perioda, perli od staklene paste iz gvozdenog doba nađenoj u Glogoviku i staklenoj boci iz Ribarica, iz perioda od 1700 do 1850 godine.
Izložba će biti otvorena do 10 maja.