U okviru obilježavanja manifestacije "Noć muzeja ", u petak 18.maja JU Muzeji i galerije Podgorice organizuje sljedeće događaje :

 

Izložba "Fotografi na crnogorskom dvoru ", čiji je autor Maja Dragićević Roganović u zgradi Muzeja, u ulici Marka Miljanova br. 4.

 

U holu JU Muzeji i galerije Podgorice, u 20 h , biće predstavljena promocija knjige "Lirske narodne pjesme iz stare crnogorske periodike", autora Zorice Mrvaljević.

U ovoj knjizi , pjesme su predstavljene hrestomatski i takođe kao posebna cjelina u okviru crnogorskih narodnih umotvorina i crnogorske narodne književnosti, koja i sadržajem i formom predstavlja izraz narodnog duha i stvaralaštva. Osim književne, one imaju i etnološku i lingvističku vrijednost.

 

U galeriji ART, Trg nezavisnosti 1, u 19h biće otvorena izložba-radionica pod nazivom "Ruke". Autor projekta je istoričarka umjetnosti-pripravnik u JU Muzeji i galerije Podgorice, Nina Rakojević, a učesnici su mladi crnogorski slikari.

 

Izložba je koncipirana u vidu radionice, tako što će slikari unaprijed pripremiti jedan dio slike, a posjetiocima će u toku izložbe biti dostupan materijal kojim će moći da dovrše tu sliku. Biće postavljen i kutak za najmlađe gdje će moći da crtaju i zabave se.

 

U Kuslevovoj kući, u 20h, biće izložene slike mladog umjetnika Petra Borovinića pod nazivom "Mozaici". Zbog velikog interesovanja, publika će ponovo biti u prilici da pogleda neobičnu izložbu .

 

JU Muzeji i galerije Podgorice poziva sve zainteresovane građane da 18.maja posjete pomenute događaje kako bi zajedno upriličili ovu manifestaciju koja se širom Evrope obilježava u preko 120 gradova.

Ulaz je besplatan!

Dobro došli !