Juče je na incijativu direktora JU Muzeji i galerije Podgorice, Seada Đokaja u izložbenom prostoru ustanove održana kreativna dječija radionica koju je vodila vajarka Nada Kažić. Koncept ovog projekta treba da obezbijedi kvalitetnu edukaciju i animaciju ciljne grupe u toku trajanja radionice.

 

 

 

 

Djeca četvrtog razreda OŠ “21.maj” su nakon obilaska aktuelne izložbe akademskog vajara Milivoja-Miška Babovića, imala priliku da uz pomoć umjetnice Nade, samog vajara Milivoja, kustosa zaposlenog u JU Muzeji i galerije Podgorice kao i njihove učiteljice kreiraju djela inspirisana izloženim skulpturama, reljefima, fotografijama, crtežima. Kreativnost su ispoljavali glinom, bojicama, pastelnim kredama .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Radionicu je posjetio i direktor ustanove, Sead Đokaj koji je pozdravio djecu i sve prisutne. On smatra da je ovaj oblik rada od izuzetnog značaja  za najmlađe jer djeca na taj način, kroz igru i zabavu razvijaju spretnost, stiči znanja, vještine i radne navike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim stalnih posjeta i edukacije djece i drugih sadžaja , radionice su jos jedna aktivnost JU Muzeji i galerije Podgorice posvećene djeci.