Kao rezultat uspješne saradnje JU Muzeji i galerije Podgorice i turističke agencije Explorer d.o.o danas je u JU Muzeji i galerije Podgorice organizovana posjeta većeg broja posjetilaca, za čiji dolazak se pobrinuo Explorer doo.
Posjetioci su bili gosti iz okruženja, većinom iz Slovenije i danas su imali priliku da uživaju u posebnom unaprijed osmišljenom programu, različitog kreativnog sadržaja. Naime, od strane zaposlenih iz JU Muzeji i galerije Podgorice, kustosa i muzejskog pedagoga posjetioci su upoznati sa aktuelnom izložbom Milovana-Mikija Radulovića, čije će svečano otvaranje biti  upriličeno večeras u 19h i sa stalnom postavkom JU Muzeji i galerije Podgorice kroz predstavljanje istorijskih, kulturno-istorijskih, etnografskih i arheoloških eksponata.
Cjelokupan događaj imao je poseban pečat kod činjenice da su na samom ulazu Ustanove dvije djevojke u crnogorskoj nošnji služile piće dobrodošlice, u izložbenom prostoru slikar i vajar su radili svoje radove, a na postavljenom platnu sa oslikanim drvetom posjetioci su doslikavali neki od ponuđenih simbola.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Poseban ugođaj posjetioci su imali i kroz muzički dio programa, uživanjem u zvucima violine u izvođenju profesora violine Vilija Ferdinanda.
 
 
 
 
 
 
Direktor JU Muzeji i galerije Podgorice, Sead Đokaj je poželio dobrodošlicu posjetiocima, iskazao zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje sa Explorerom doo uz želju za unapređenjem iste i u budućem periodu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U ustanovi je vladala prijatana atmosfera, na zadovoljstvo svih, kako zaposlenih u JU Muzeji i galerije Podgorice, tako i u Explorer doo, kao i posjetilaca koji su vidno zadovoljni i uz riječi hvale napustili našu Ustanovu.
JU Muzeji i galerije Podgorice će i ubuduće nastaviti saradnju sa Explorer doo, organizovanjem različitih vrsta posjeta i osmišljavanjem projekata interesantnog sadržaja, sa ciljem zaštite, očuvanja i prezentacije kulturne baštine Crne Gore.