Sinoć je u JU Muzeji i galerije Podgorice, sa početkom u 19h, u ul.Marka Miljanova br.4 u prepunom ambijentu ustanove, otvorena izložba slika i crteža akademskog umjetnika Milovana - Mikija Radulovića. Radulović se podgoričkoj likovnoj publici predstavio sa 62 slike nastale tokom 2018. godine.

 

 

 
 
 
 
 
 

Izložbu je otvorila istoričarka umjetnosti Petrica Duletić, koja je u uvodnom tekstu kataloga izdvojila : “Nenametljivo i suptilno, Radulovićevi radovi otvaraju vrata kroz koja sagledavamo prostore koji su nam bili skriveni. Osvjetljavajući kutke u kojima je sakrivena magija, emocija i ljepota, umjetnik usmjerava tačku posmatranja ka novim horizontima.“

 
 
 
 

Milovan  - Miki Radulović rođen je 1947. godine u Nikšiću. Završio je Pedagošku akademiju u Nikšiću 1972.godine, grupa likovno vaspitanje. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu 1977.godine u klasi prof. Miloša Bajića. Magistrirao je na istom fakultetu kod prof. Radenka Miševića 1980.godine. Član je ULUCG-a od 1987. godine. Pripadao je takođe umjetničkoj grupi ''Generacija 9''. Priredio je oko 30 samostalnih i učestvovao na preko 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu: Nikšić, Podgorica, Beograd, Novi Sad, Skoplje, Pančevo, Rijeka, Trst, Bar, Herceg Novi, Bari, Rim, Pariz i dr. Dobitnik je više stručnih nagrada, među kojima nagrada Oslobođenja grada Nikšića. Bavio se pedagoškim radom kao profesor likovnog vaspitanja u Gimnaziji u Nikšiću. Bavi se slikarstvom, akvarelom i crtežom.

 
 
 
 
 
 

Svi zainteresovani posjetioci mogu pogledati izložbu do 25.03.2019.godine.

Dobro došli!