JU Muzeji i galerije Podgorice je danas u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva kulture, posjetila veća grupa posjetilaca, sa govornog područja 9 zemalja, koji su u Crnu Goru došli povodom preuzimanja jednogodišnjeg predsjedavanja jadransko-jonskom inicijativom od strane Crne Gore.

Jadransko-jonska inicijativa ima za cilj unapređenje, razvoj i jačanje bezbjednosti u jadransko-jonskoj oblasti kao i inteziviranje saradnje među zemljama regiona, a čini je devet država članica, među kojima je i Crna Gora.

Jadransko-jonska inicijativa se ostvaruje kroz multilateralnu saradnju u više oblasti, među kojima je i zaštita kulturnog nasleđa, pa su posjetioci u JU Muzeji i galerije Podgorice upravo imali mogućnost da se upoznaju sa kulturnim nasleđem Crne Gore kroz stalnu muzejsku postavku koja je prezentovana kroz izložene istorijske, kulturno-istorijske, arheološke i etnografske eksponate, kao i sa aktuelnom izložbom akademske slikarke Milke Vujović.

Posjetioce su kroz stalnu postavku i kroz aktuelnu izložbu, na crnogorskom i engleskom jeziku sproveli kustosi, zaposleni u JU Muzeji i galerije Podgorice.

JU Muzeji i galerije Podgorice je posebno zadovoljstvo što je bila uključena u program koji su organizovali Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Ministarstvo kulture i što je posjetiocima prezentovala kulturnu baštinu Crne Gore i njeno autentično kulturno nasleđe.