Djeca iz vrtića “Dvor” u posjeti JU Muzeji i galerije Podgorice

 

Mališani iz podgoričkog vrtića “Dvor” u pratnji svojih vaspitačica i animatora, posjetili su 10. novembra 2017.. godine izložbeni prostor JU Muzeji i galerije Podgorice.

Djeca uzrasta od pet godina imali su priliku da pogledaju trenutno aktuelnu izložbu fotografa Ozkana Samioglu pod nazivom „U svijetlu sjenke“ , a između ostalog da obiđu i sav izložbeni prostor JU Muzeji i galerije.

Posebno ih je oduševilo oružje iz naoružanja vojske Jugoslavije i narodna nošnja tri konfesije, pravoslavne, muslimanske i katoličke iz perioda 18-og do prvih decenija 20-og vijeka.

Grupa od tridesetak mališana predškolskog uzrasta, samo je jedna u nizu posjeta koje će se do kraja godine besplatno odvijati u JU Muzeji i galerije, sa ciljem što veće posjećenosti institucija kulture i edukacije samih posjetilaca.

 

 

 

 

Otvorena izložba fotografija "U svijetlu sjenke" autora Ozkana Samioglu 

U JU Muzeji i galerije Podgorice u saradnji sa institutom Yunus Emre u Podgorici, 1. novembra otvorena je izložba “U svijetlu sjenke”, fotografa i autora nezaboravnih hitova “Zar ovo srce tebe da zaboravi” i “Duša”, Ozkana Samioglu.

Autor fotografija je između ostalog naglasio da su mu inspiracije bile upravo “sjenke i svjetlost, te da je osjetio da sebe može najbolje da izrazi kroz crno-bijele fotografije.

Izložba će za sve posjetioce biti otvorena do .