Obavještavamo Vas da  će JU Muzeji i galerije Podgorice u ul. Marka Miljanova br.4 u Podgorici i Muzej Marka Miljanova na Medunu biti zatvoreni za posjetioce  u sledećim danima:
26.28. i 29.april 2019. godine (Veliki petak, Vaskrs i drugi dana Vaskrsa)  i
01. i 02.maj 2019.godine (Praznik rada).
Svim građanima Crne Gore JU Muzeji i galerije Podgorice želi srećne nastupajuće praznike.

U okviru manifestacije Energetski dani koju je organizovao Glavni grad održano je takmičenje djece u crtanju na asfaltu u City kvartu u Studenskoj ulici.

Tema se odnosila na racionalno korišćenje energije i resursa sa porukom ,,Čuvaj danas za sjutra”.Tročlani žiri JU muzeja i galerija Podgorice u sastavu: Mr Selma Đečević, Mr Maša Vlaović i Marina Mugoša su donijeli odluku o prve tri nagrade. 
Dječiji crteži predstavljaju najslobodniji i najspontaniji izraz što su djeca ovom prilikom i potvrdila svojim kreativnim riješenjima na zadatu temu. I ako nije bio jednostavan zadatk naš žiri je odlučio da su najbolji rad imala djeca iz osnovne škole ,,Branko Božović“.

U prilogu možete pogledati dio atmosfere. 

 

 

 

Obavještavaju se ljubitelji umjetnosti i posjetioci JU Muzeji i galerije Podgorice da aktuelnu izložbu akademske slikarke Milke Vujović mogu pogledati zaključno sa 23.04.2019.godine, obzirom da se izložba zatvara dana 24.04.2019.godine.

Dobro došli!!

 

JU Muzeji i galerije Podgorice danas su posjetili učenici medrese “ Mehmed Fatih“ iz Podgorice, koje je kroz Ustanovu sprovela kustostkinja, upoznajući ih sa stalnom muzejskom postavkom prezentovanom kroz izložene istorijske, kulturno-istorijske, arheološke i etnografske eksponate, kao i sa aktuelnom izložbom akademske slikarke Milke Vujović.

Ovakve posjete su način da se mladi ljudi edukuju i obogate svoja znanja o kulturnoj baštini i kulturnom nasleđu Crne Gore, pa će Ustanova preduzimati neophodne radnje da ovakvih posjeta bude što više.