Izložba je projekat ljubljanskog Centra za kreativnost (Muzej arhitekture i dizajna). Kustoskinja izložbe je Mika Cimolini, dizajn postavke potpisuje kolektiv Kabinet 01, a grafički identitet Studio Kruh iz Ljubljane. Dio produkcionog tima za realizaciju postavke u Crnoj Gori je i umjetnica Milena Živković.

Direktor JU Muzeji i galerije Vučić Ćetković, zahvalio je Ambasadi Republike Slovenije u Podgorici što je kroz realizaciju ove izložbe omogućila podgoričkoj publici i muzejskoj zajednici neposredan uvid u aktuelna dostignuća slovenačkog održivog dizajna. „Zastupljeni dizajneri i njihova djela reprezentuju autentičnost, značaj i visoku međunarodnu reputaciju slovenačkog savremenog dizajna, povezujući, na jedinstven način, tradiciju sa inovativnim rješenjima i novim tehnologijama“ istakao je Ćetković.

Ambasador Republike Slovenije u Podgorici Nj. E. Gregor Presker izrazio je zadovoljstvo što se ova izložba nakon Kotora predstavlja i u Podgorici, podsjećajući da je ona dio šireg kulturnog programa koji se realizuje u okviru slovenačkog predsjedavanja Savjetom Evropske Unije u 2021. godini. Naglasio je da kreativne industrije predstavljaju jednu od oblasti na kojoj je započeta saradnja između dvije zemlje, te izdvojio doprinos crnogorskih predstavnika na Kreativnom forumu, koji je bio organizovan u Sloveniji protekle sedmice.

Umjetnica Milena Živković, realizatorka postavke u Modernoj galeriji, istakla je da ova izložba može biti veoma podsticajna za nova kretanja u oblasti crnogorskih kreativnih industrija, kroz intenziviranje saradnje i koordinacije među stvaraocima.