Izložba „Gea“ akademske slikarke Natalije Đuranović otvorena je sinoć u novom galerijskom prostoru Moderne galerije. Za ovu priliku selektovano je 26 radova rađenih tehnikom ulja na platnu. Izložbu je otvorila Petrica Duletić, istoričarka umjetnosti koja potpisuje uvodni tekst kataloga.

U petak, 7.februara u 19h u novom izložbenom prostoru Moderne galerije će biti otvorena izložba „Gea“ akademske slikarke Natalije Đuranović. Izložbu će otvoriti Petrica Duletić, istoričarka umjetnosti koja potpisuje uvodni tekst kataloga, u kojem je između ostalog zapisala:

Hvala vam za vrijeme koje ste tokom 2019. godine odvojili za posjete našim muzejima i galerijama. Tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika za vaše posjete smo otvoreni 3. 4. i 5. januara. Dobro došli!
 
 

Izložbom akademskog slikara Đeljoša Đokaja koja je otvorena u Skoplju nastavljena je saradnja Nacionalne galerije Republike Sjeverne Makedonije i Muzeja i galerija Podgorice. Na otvaranju izložbe su govorili: pomoćnica direktora JU Muzeji i galerije Podgorice, Ljiljana Kolundžić, kustoskinja Nacionalne galerije Republike Sjeverne Makedonije, mr Ana Frangovska i ambasadorka Crne Gore u Republici Sjevernoj Makedoniji, Marija Petrović. Stručni tim: mr Selma Đečević – kustoskinja, mr Ana Frangovska – kustoskinja.

(foto: Denis Jagdzi)